STIRI » OFICIAL: Nissan Juke, nonconformism de serie

Nissan a prezentat oficial noul Juke, un crossover urban cu forme curajoase si neobisnuite care vrea sa duca mai departe succesul pe care l-a avut Qashqai in Europa.

Nissan a prezentat oficial crossover-ul compact Juke, modelul de serie derivat din conceptul Qazana, prezentat la saloanele auto importante in cursul anului trecut. Cu un design inedit, cu dimensiuni reduse si cu un comportament care, spun cei de la Nissan, combina veleitatile unui SUV cu abordarea dinamica a unei masini sport, noul Juke se pozitioneaza in gama Nissan in segmentul compact, deasupra lui Micra (aproape patru metri in lungime, 1765 mm in latime, 1.570 mm in inaltime si un ampatament de 2.5 metri).

DESIGN


Noul Nissan Juke imprumuta o mare parte dintre liniile curajoase ale conceptului Qazana, preluand de asemenea elemente de design de la restul actualei game Nissan, cum sunt stopurile derivate din cele ale lui 370Z. Oficialii Nissan spera ca noul lor model sa atraga clientii europeni care s-au saturat de hatchback-urile traditionale si incearca sa evadeze din clasic prin forme atractive si indraznete. Blocurile optice fac parte dintr-un ansamblu neobisnuit si sunt impartite in doua zone distincte, combinand pozitionarea clasica, in stanga si dreapta grilei, cu una nonconformista, in partile laterale ale capotei. Nissan ofera noua culori la lansarea modelului, clientii urmand sa aleaga nuanta care se potriveste cel mai bine ritmului lor urban de viata.

"Este o masina incapatoare, dar compacta, robusta, dar dinamica si practica, dar ludica. Acestea sunt calitati care par sa se contrazica una pe alta, insa se alatura in Juke pentru a crea o masina unica originala", este caracterizarea pe care oficialii Nissan i-o fac noului lor model.

Daca la exterior vorbim de o masina cu forme neobisnuite, interior revine cu picioarele pe pamant, exceptia fiind facuta de consola centrala interesanta care se potriveste cu liniile moderniste ale caroseriei.

"Nissan a prins preferintele unei anumite parti a publicului european atunci cand a lansat Qashqai si am muncit enorm sa implementam aceeasi filosofie de piata si pentru noul Juke pentru a fi siguri ca ne ridicam la inaltimea asteptarilor clientilor din Europa", sustine Simon Thomas, vicepresedintele de marketing si vanzari Nissan Europe.

sursa:Nissan Juke,nonconformism de serie

© Copyright 2010. EUROMOTOR. Toate drepturile rezervate.