STIRI » NOUL NISSAN LEAF de acum si in Romania

NISSAN LEAF, cel mai vandut vehicul electric din lume, este de acum disponibil si in Romania!

Colegii nostri de la vanzari au venit foarte incantati de la cursul dedicat acestei masini uimitoare, entuziasmul lor contagios determinandu-ne sa vrem sa împartasim si cu Dvs, la cald, impresiile lor!

Primul lucru despre care ne-au povestit a fost sistemul PRO PILOT, pe care l-au descris ca fiind „o chestie foarte misto”. Cea mai spectaculoasa functie a acestuia este probabil aceea de parcare cu un deget (parcare ProPILOT). Nu este insa de lepadat nici posibilitatea de a seta 3 distante pe care Nissan Leaf le pastreaza fata de vehiculul din fata, cu conditia ca acesta sa nu schimbe banda, caz in care se revine la viteza setata prin cruise-control.

Toate acestea fac parte din sistemul Nissan Intelligent Mobility, care mai include printre altele:

- Sistemul Inteligent de Franare de Urgenta cu functie pentru recunoasterea pietonilor;

- Intelligent Cruise Control

- Interventie inteligenta depasire banda

- recunoasterea semnelor de circulatie

- faruri automate inteligente full LED

- avertizare unghi mort

- Around View Monitor

- Alerta Trafic Spate (Rear Cross Traffic Alert)

- E-pedal

 

E-pedal indeplineste deopotriva functia de frana si acceleratie: o apesi pentru a accelera instant si ridici piciorul de pe ea pentru a incetini. Poate chiar mentine pe loc vehiculul fara a atinge deloc frana, atat în panta cat si în rampa.  

 

Nissan Leaf ‘protesteaza’ daca iti iei mainile de pe volan timp de mai mult de 5 secunde, iar daca depasesti 15 secunde incetineste treptat pana la oprire, avand avariile aprinse in tot acest timp.

 

Cele de mai sus nu suna doar frumos ci sunt si utile si practice. Dovada sta faptul ca Nissan Leaf este cea mai sigura masina electrica din lume, fiind primul vehicul full electric ce a primit 5 stele Euro NCAP. Rezultatele testelor de siguranta sunt confirmate si de cele 300.000 de unitati vandute fara incidente de risc major.

 

Nissan Leaf vine dotat cu doua cabluri de incarcare, iar acest proces dureaza :

 


Cu siguranta ati auzit si Dvs de restrictiile de circulatie din cauza poluarii, ce merg pana la a interzice accesul cu masina in anumite orase. Cu Nissan Leaf aceasta nu mai e o problema.

Full electric inseamna ca renuntati nu numai la carburant, ci si la ulei, schimburi de ulei, transmisie, bujii, radiator, curele si multe altele. Evident, aceasta inseamna cheltuieli mult reduse.

 

Ar mai fi multe de povestit despre Nissan Leaf, despre aspectul aerodinamic, despre display-ul genial sau despre pachetele de personalizare. Dar pentru aceasta vă așteptăm la showroom!

© Copyright 2010. EUROMOTOR. Toate drepturile rezervate.