STIRI » NOUA GAMĂ NISSAN QASHQAI SE LANSEAZĂ ÎN ROMÂNIA

 Gama se extinde cu noi versiuni:

 O nouă tehnologie pentru primul crossover urban:

Nissan își reconfirmă poziția de lider al crossoverelor prin noua gamă QASHQAI, acum cu un upgrade de performanță și plăcere de a conduce, obținut prin tehnologii inovatoare, unice în segmentul C.

Motorul 1,6 dCi, complet nou, a fost dezvoltat de Nissan în colaborare cu Renault F1 engineering. Foarte compact, propulsorul a înregistrat peste 30 de brevete, fiind rezultatul unei investiții de 230 milioane de euro. Oferă niveluri de consum și emisii de carburant caracteristice unei cilindree de 1,6 litri dar standardul de putere și cuplu este cel al unei cilindree de 2,0 litri. Dezvoltă 130 CP, fiind cel mai puternic motor de această mărime și înlocuiește, în cadrul gamei QASHQAI, versiunea cu transmisie manuală a motorizării 2,0 dCi, oferind același cuplu: 320 Nm.  Întreg cuplul este dezvoltat la 1.750 rpm însă 80% este disponibil încă de la 1.500 rpm.

Performanțele de cel mai înalt nivel s-au obținut în condițiile unei reduceri cu 24% a consumului de carburant comparative cu 2,0 dCi, de la 5,9 litri/100 km la 4,5 litri/100km în regim combinat. Și emisiile au scăzut, de la 155 g/km la 119 g/km.


Cum au fost posibile aceste performanțe? Prin investiția în tehnologii inovatoare.
Iată câteva brevete care demonstrează conținutul de tehnologie al noului motor 1,6 dCi:

Noua versiune Nissan QASHQAI 1,6 litri CVT are avantajul unui condus urban fără stres și efort. Marchează o premieră mondială, prin utilizarea unui reductor de transmisie planetar secundar, pentru a obține un raport de transmisie superior (cel mai ridicat raport, 7:3:1, chiar mai bun decât la o cutie de viteze automată cu 7 trepte). Această transmisie CVT este mai compactă decât soluțiile CVT convenționale iar frecarea și greutatea sunt mai reduse. Avantajul constă în reducerea consumului de carburant.

Performanțe în materie de eficientizare a consumului de carburant și a emisiilor oferă și noua versiune QASHQAI 1,6 litri Stop& Start. SIstemul a fost proiectat pentru a reduce consumul inutil de carburant, emisiile și zgomotul. Motorul se oprește automat când mașina staționează și repornește înainte de a demara, funcționând inteligent, fără treceri bruște. Nissan QASHQAI 1,6 litri 117 CP Stop & Start consumă 7,5 litri/100 km urban, 5,0 litri/100 km extraurban și 5,9 litri/100 km în regim mixt.

Crossoverul Nissan QASHQAI este primul model din segmentul C dotat cu sistemul Around View Monitor (AVM). Combinând imaginile preluate de 4 camere video montate pe grila frontală, haion și oglinzile retrovizoare exterioare, AVM proiectează pe display-ul Nissan Connect o vedere la 360˘ asupra mașinii, o imagine de tip „helicopter view“. Șoferul are acces la fiecare din cele 4 camere de luat vederi, observând toate posibilele obstacole din jurul mașinii.  

SURSA: comunicat de presă emis de NISSAN Romania pe 5 martie 2012.

Mai multe informații despre noua gamă NISSAN QASHQAI, aici și aici

© Copyright 2010. EUROMOTOR. Toate drepturile rezervate.