STIRI » QASHQAI IN CLASAMENTUL CALITATII GERMANE

Analiza ADAC arata ca modelul crossover compact Nissan este mai fiabil decat modelele concurente

• QASHQAI – printre cele mai fiabile masini din clasa sa, conform studiului ADAC

• Cel mai popular crossover compact din Europa, a 5-a pozite in clasamentul vanzarilor din segmentul C în Europa si locul 5 in segmentul C hatchback in Romania

• Vanzarile sfideaza gravitatia crescand de la an la an de la lansarea din 2007

• Peste 835.000 unitati vandute in Europa pana in prezent si 1 milion de unitati vandute la nivel mondial

• Nissan NOTE si Nissan Micra, apreciate, de asemenea, a fi „foarte fiabile” de catre ADAC

• Toate cele trei modele sunt fabricate in Marea Britanie, subliniind calitatea produselor Nissan construite in Europa

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Nissan QASHQAI a obţinut o clasificare fruntasa in unul dintre cele mai exigente studii de calitate europene.

Popularul model a obtinut calificativul „foarte fiabil” din partea renumitei organizatii ADAC, din Germania, cel mai mare club automobilistic din Europa, avand peste 16 milioane de membri. Cel mai bine clasat model de marca japoneza din segmentul sau, QASHQAI a fost intrecut doar de mărcile premium germane si a obţinut locul 6 (din 22) in clasa pe care o reprezinta, inaintea unor rivali importanti, precum VW Tiguan, Ford Kuga si Toyota RAV4.

QASHQAI nu a fost singurul model Nissan recunoscut in studiul de fiabilitate ADAC pe anul 2010 (Pannenstatistik). Nissan NOTE a obtinut locul 5 din clasa sa (din 23), facand, de asemenea, dovada a patru ani de performanta continua „foarte fiabila”, in timp ce Nissan Micra a obtinut statutul de autovehicul „foarte fiabil” in 2009 şi 2010.

QASHQAI si NOTE sunt construite in Europa de catre Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK), cum a fost si cazul modelului Micra, inainte ca acesta sa cedeze locul lui JUKE la uzina din Sunderland.

QASHQAI nu este la primul succes in ceea ce priveste studiile efectuate de ADAC. Anul acesta, s-a clasat pe locul trei la general în competitia anuala a organizatiei pentru obtinerea premiului „Gelber Engel” (Ingerul galben), care reprezinta o recunoastere a fiabilitatii si a satisfactiei clientilor. QASHQAI a fost întrecut doar de un Audi şi un Porsche.

„Aceste rezultate extraordinare subliniaza calitatea de fabricatie excepţionala oferita tuturor masinilor produse de NMUK. Suntem in mod deosebit mandri de QASHQAI, cel mai bine vandut model al nostru în Europa. Succesul sau in cadrul studiilor ADAC arata ca oferim in continuare cea mai bună calitate, chiar dacă suntem solicitati la maxim pentru a satisface cererea uriasa pentru acest model exceptional”, a afirmat Simon Thomas, Vicepresedinte Senior, Nissan Europa.

Nivelurile constante de inalta calitate obtinute de aceasta ultima generatie de autovehicule Nissan reprezinta consecinta directa a unei strategii coordonate si axate pe obiectiv, dusa de o echipă de specialisti dedicati, din departamentele Nissan de servicii post-vanzare, asigurarea calitatii, cercetare si dezvoltare din Europa si din uzinele din UK si Spania.

SUCCESUL QASHQAI

Nissan QASHQAI a fost lansat în 2007 ca o alternativă inovatoare si incitanta la modelele hatchback conventionale care domina segmentul C de autovehicule pe piata europeana. Din combinatia atragatoare dintre aspectul de SUV si calitatile practice a unei maşini de familie s-a nascut segmentul de crossover compact. QASHQAI a avut imediat succes la vanzari si continua sa domine segmentul, popularitatea sa fiind marita în urma îmbunatatirilor aduse in anul 2010, care au accentuat calitatea si rafinamentul acestui autovehicul.

De la lansare, peste 835.000 de unitati QASHQAI au fost vandute in intreaga Europa, subliniind dominarea Nissan in segmentul crossover… o pozitie întarita in continuare multumita popularitatii fratelui mai mic al lui QASHQAI, JUKE, lansat anul trecut.

QASHQAI ocupa in prezent locul 5 în clasamentul celor mai bine vandute modele din segmentul C din Europa, dupa patru modele traditionale – VW Golf, Renault Megane, Ford Focus şi Opel Astra – avant o cota de 4,9% pe acest segment. In Romania, QASHQAI ocupa tot locul 5 in topul vanzarilor din segmentul C hatchback, pentru anul fiscal 2010, cu o cota de piata de 5,3%.

Modelul este disponibil in două versiuni – cea cu cinci locuri, QASHQAI si cea cu şapte locuri, QASHQAI+2 – si patru motorizări – doua motoare pe benzina şi doua motoare diesel, dispunand de tracţiune pe rotile din fata sau tractiune integrala inteligenta Nissan ALL-MODE. 

Rezultatele studiului de fiabilitate ADAC 2010

Maşini medii                                          Maşini mici

1: BMW X3                                               1: MINI

2: Mercedes-Benz clasa C                  2: Peugeot 207

3: BMW seria 3                                       3: Mitsubishi Colt

4: Mercedes-Benz SLK                         4: Opel Meriva

5: Audi A4                                                5: Nissan NOTE

6: Nissan QASHQAI                              6: Skoda Roomster

7: VW Tiguan                                          7: Dacia Sandero

8: Mercedes-Benz CLK                        8: Ford Fusion

9: Skoda Octavia                                    9: Mazda 2

10: Ford Kuga                                        10: VW Polo

11. VW Passat                                       11. Opel Corsa

12. Toyota RAV4                                    12. Renault Clio

13. Toyota Avensis                                13. Ford Fiesta

14. Hyundai Tucson                              14. Citroen C3

15. Mazda 6                                            15: Nissan MICRA

16. VW Sharan                                       16. Skoda            Fabia

17. Volvo S40/V50                                 17. Peugeot 206

18. Renault Laguna                              18. Toyota Yaris

19. Peugeot 407                                    19. Renault Modus

20. Ford Mondeo                                   20. Honda           Jazz

21. Ford S-MAX                                      21. Fiat Punto

22. Opel Vectra                                      22. Seat Ibiza/Cordoba
                                                                   23. Hyundai Getz

Notă:

Pentru a oferi o imagine reală a calităţii autovehiculelor, studiul Pannenstatistik al ADAC include modele având între unul şi şase ani, care obţin vânzări de peste 7000 de unităţi anual în Germania. Sunt analizate toate problemele tehnice care împiedică utilizarea maşinii, întâlnite de către ADAC, iar rezultatele sunt publicate în revista asociaţiei, ADAC Motorwelt, care are un număr estimat de 19 milioane de cititori.

Despre Nissan în Europa

Nissan angajează aproximativ 12.500 persoane în departamentele de proiectare, cercetare şi dezvoltare, fabricare, logistică, vânzări şi marketing din Europa. În anul calendaristic 2010, societatea a vândut 555.000 autovehicule pe 47 pieţe din Europa de Vest şi de Est, incluzând Rusia. În plus, Nissan a produs un total de 527.966 autovehicule în uzinele din Spania şi UK.

 

 

 

© Copyright 2010. EUROMOTOR. Toate drepturile rezervate.